ptp20140521025 Handel/Dienstleistungen, Produkte/Innovationen

Onlineprinters.be investeert twee miljoen in nieuwe digitale toepassingen

Kwantumsprong in het snel online drukken met "HP Indigo 10000 Digital Press"


Neustadt an der Aisch, Duitsland/Brussel (ptp025/21.05.2014/12:30) Kwantumsprong bij druktoepassingen in de digitale druk: De onlinedrukkerij http://www.onlineprinters.be behoort tot de eerste onlinedienstverleners voor drukwerk in Europa, die met de innovatieve digitale drukpers "HP Indigo 10000 Digital Press" drukopdrachten binnen een zeer korte productietijd voor flyers, briefpapier, affiches en visitekaartjes mogelijk maakt. De nieuwe toepassingen in de digitale druk worden door de opbouw van een op zichzelf gesloten, nieuw druk-, snij- en verzendstation optimaal in de workflow van de productie opgenomen. Het geïnvesteerde bedrag voor de nieuw opgezette productielijn bedraagt ongeveer twee miljoen euro. Hoofdbestanddeel is de vellendrukpers "HP Indigo 10000 Digital Press", waarop sinds mei 2014 papier met een maximale velgrootte van 75 x 53 cm kan worden bedrukt.

Onlinedrukkerij onlineprinters.be nu nog efficiënter in digitale druk

"Wij zijn de eerste onlinedrukkerij in Duitsland die producten tot en met het formaat DIN A2 in het digitale drukprocedé met de kwaliteitskenmerken van de klassieke offsetdruk kan aanbieden", legt Heiko Wiederer, productmanager van Onlineprinters GmbH uit. Nu zijn veelvuldige nieuwe druktoepassingen mogelijk met de innovatieve digitale vellendrukpers "HP Indigo 10000 Digital Press". Flexibiliteit bij de verwezenlijking van klantwensen, een hoge productie- en leversnelheid evenals het voldoen aan de toenemende vraag naar kleine oplages voor economische prijzen zijn alleen mogelijk door lopende investeringen in de nieuwste drukmachines en efficiënte productietechnieken. "De nieuwe "HP Indigo 10000 Digital Press" biedt ons capaciteit voor meer dan twee miljoen vellen drukvolume per maand. Daarmee zullen we een non-stop drukproductie in de onlinedrukkerij realiseren, die de nodige flexibiliteit en snelheid biedt voor onze sterke groei in Europa", vertelt Wiederer blij over de sterke groei in de digitale druk bij Onlineprinters GmbH.

Meer dan 25 van deze digitale drukpersen van HP Indigo, die in 2013 werden onderscheiden met de "InterTech Technology Award" voor opvallende innovaties, worden tot nog toe in Europa gebruikt. Onlineprinters GmbH, dat thuis is in de metropoolregio Neurenberg en van hieruit drukwerk voor heel Europa produceert, heeft de digitale vellendrukpers als eerste onlinedrukkerij in Duitsland in gebruik genomen. Daarover vertelt Erik Brammer, European Product Manager van HP Indigo 10000: "Onze "HP Indigo 10000 Digital Press" met zijn formaat van 75 cm voert praktisch elke commerciële drukopdracht uit en biedt daarbij de gebruikelijke Indigo-kwaliteit, een grote verscheidenheid van dragers en productieflexibiliteit. Deze betrouwbare drukpers is een perfecte aanvulling voor dienstverleners van drukwerk in de offsetdruk, die net als Onlineprinters GmbH grote hoeveelheden gedrukte artikelen produceren en gebruikmaken van een groot spectrum aan druktoepassingen."

Vandaag besteld en morgen geleverd: veel drukopdrachten als "spoeddruk"

"Vandaag besteld, morgen geleverd: Ook de drukindustrie ziet zich geconfronteerd met steeds kortere levertijden", aldus Wiederer. "Onze klanten verwachten een steeds snellere productie en levering van het drukwerk, en dat in heel Europa." Snelheid bij het drukken en verzenden is bij http://www.onlineprinters.be een voordeel voor de klant: De wensen van de klanten gaan in toenemende mate richting "spoeddruk". Een groot deel van de orders in de digitale druk en Large Format Printing (LFP) wordt in de onlinedrukkerij afgehandeld via de versnelde productietijd. Ook klassieke printproducten als standaardflyers, affiches, briefpapier, visitekaartjes of inschieters kunnen met de besteloptie "spoeddruk" op dezelfde werkdag dat de order binnenkomt worden geproduceerd, en worden nog dezelfde dag naar de klanten in 30 landen van Europa verzonden.

Over Onlineprinters GmbH
Onlineprinters GmbH behoort tot de grootste onlinedrukkerijen van Europa. De Duitse onderneming heeft momenteel 500 werknemers en levert via meertalige onlineshops aan 30 landen in Europa. 30 jaar ervaring op het gebied van drukwerk en een eigen gecertificeerde productie volgens procesStandaard offset (PSO) garanderen een zeer hoge kwaliteit van het offset- en digitale drukwerk. Het productassortiment omvat visitekaartjes, briefpapier, flyers, postkaarten, affiches, catalogi, brochures, kalenders en grootformaat reclamesystemen. Klimaatneutraal geproduceerd drukwerk, kleine oplages, spoeddruk en overnight-levering zijn voordelen voor zakelijke klanten die hun drukwerk in de onlineshop bestellen en drukgegevens zelf uploaden. Alle product- en bedrijfsinformatie is te vinden in de onlineshop en in de Mobile Shop van http://www.onlineprinters.be



(end)
Aussender: Onlineprinters GmbH
Ansprechpartner: Patrick Piecha
Tel.: +49(0)9161/6209807
E-Mail: press@onlineprinters.be
Website: www.onlineprinters.be
|