ptp20150918007 Unternehmen/Wirtschaft, Medien/Kommunikation

Emakina neemt het Oostenrijkse agentschap diamond:dogs over

en versterkt zijn positie in Centraal-Europa


Brussel/Wenen (ptp007/18.09.2015/08:50) De Emakina groep http://www.emakina.com kondigt aan dat het een belang neemt van 100% in het kapitaal van diamond:dogs|group. Het versterkt hiermee zijn centrale positie bij de Europese koplopers onder de digitale full-service agentschappen. De 80 experts van diamond:dogs in integrale oplossingen voor online, mobiele en sociale media sluiten zich aan bij Emakina, om zich strategisch te focussen op de DACH-markt. CEO Gerhard Handler leidt het nieuwe Emakina agentschap, met kantoren in Wenen, Salzburg en Zurich.

Met zijn kantoren in België, Nederland, Frankrijk, Zwitserland, Turkije en zijn netwerk van internationale partners, biedt Emakina nu al een wereldwijde service aan zijn klanten. De integratie van diamond:dogs vergroot de kennis en ervaring van de groep in digitale transformatieprocessen voor bedrijven naar consumenten en naar andere bedrijven, zowel op strategisch als op operationeel vlak.

Voor deze overname voert Emakina een eerste betaling uit van maximum EUR 3,1 miljoen waarvan EUR 0,8 miljoen nu en het resterende bedrag in mei 2016. Dit verloopt op basis van de prestaties van diamond:dogs in 2015. Er zullen jaarlijks 3 bijkomende betalingen uitgevoerd worden op basis van de prestaties tot en met 2018. Deze toekomstige betalingen zullen deels in contanten en deels in aandelen gebeuren (gefinancierd door langetermijnleningen).

In 2014 bedroeg de jaarlijkse omzet van de diamond:dogs I group EUR 6,5 miljoen. Deze overname zal een positieve financiële impact hebben op de geconsolideerde EBITDA (bedrijfsresultaat voor afschrijvingen) van Emakina Group vanaf het laatste kwartaal van 2015.

Gerhard Handler neemt de leiding van het nieuwe Emakina-agentschap als CEO, samen met COO Nathalie Kohn, CTO Rainer Friedl, CCO Chris Budgen en CFO Christian Handler.

Karim Chouikri, CEO van Emakina: "We verwelkomen diamond:dogs hartelijk in de Emakina-familie. Hun expertise en marktleiderschap als one-stop-shop voor de ganse digitale waardeketen zal een grote bijdrage leveren aan de uitbreiding van ons productaanbod in de belangrijke DACH-regio."

Brice Le Blévennec, co-CEO van Emakina: "We zitten op dezelfde golflengte met onze nieuwe collega's en delen een klare visie op digitale transformatie. Gerhard en zijn team hebben een sterke reputatie als betrouwbaar en dynamisch digitaal agentschap, met een brede focus op integrale oplossingen. Dit past volledig bij Emakina's DNA."

Gerhard Handler: "We versterken onze kracht om uitzonderlijke digitale transformatie- en communicatieprojecten te realiseren en bevorderen ook de marktpositie van ons team en van onze klanten op lange termijn."

Meer informatie
Karim Chouikri, Chief Executive Officer
+32(0)2 400 40 00
kch@emakina.com

Frédéric Desonnay, Chief Financial Officer
+32(0) 2 788 79 26
fds@emakina.com

Luc Malcorps, Director of Media Relations
+32 (0)2 788 79 73
lma@emakina.com

Emakina Group S.A. - http://www.emakina.com
Middelburgstraat 64A , 1170 Brussel, België
VAT 0464.812.221 - ISIN BE 0003843605

Over de Emakina Group
Emakina Group is een onafhankelijke Europese groep van innovatieve digitale agentschappen. Meer dan 670 experts in België, Frankrijk, Nederland, Zwitserland, Oostenrijk en Turkije begeleiden internationale klanten, zoals Audi, Axa, BIC, Brady-Seton, Danone, De Bijenkorf, D'Ieteren, EDA, Engie, Federal Mogul, FIVB, ING, IWC, Karl Lagerfeld, KPN-Base, L'Oréal, Nike, Orange, Peugeot, Starwood, SNCF, Sundio, Total, Thomas Cook, en Unilever.

Het agentschap Emakina gidst bedrijven en organisaties doorheen hun digitale transformatie. Zo verrijken ze klantenervaringen, ontstaan er productiviteits- en innovatiewinsten, nieuwe businesslijnen en betere werkervaringen. De andere agentschappen van de groep zijn The Reference, Design is Dead, Your Agency en Robert & Marien. Zij leveren elk gespecialiseerde digitale oplossingen en communicatiediensten van het hoogste niveau.

In 2014 realiseerde Emakina Group een omzet van 56,1 miljoen euro. Emakina Group staat genoteerd op Alternext van Euronext Brussel (mnemo: ALEMK https://europeanequities.nyx.com/en/products/equities/be0003843605-alxb - ISIN: BE0003843605). http://www.emakina.com - http://www.emakina.be - http://www.emakina.nl

(end)
Aussender: Emakina Group S.A.
Ansprechpartner: Luc Malcorps
Tel.: +32 2 788 79 73
E-Mail: lma@emakina.com
Website: www.emakina.com
|