ptp20140403008 Handel/Dienstleistungen, Produkte/Innovationen

Onlineprinters blijft met onlinedrukwerk groeien in Europa

500 medewerkers, 100 afdrukapparaten en tien miljoen aan investeringen in 2014


Neustadt an der Aisch, Duitsland/Brussel (ptp008/03.04.2014/10:00) "Wij blijven stevig groeien op het gebied van onlinedrukwerk", vertelt Walter Meyer, directeur van Onlineprinters GmbH blij, over de meer dan 80.000 nieuwe klanten die de afgelopen twaalf maanden bij de vaste clientèle van de onlinedrukkerij zijn gekomen. Meer dan 20% groei, voornamelijk in het Europese buitenland, dat is het doel waarnaar Onlineprinters wil blijven streven. De nagestreefde ontwikkeling gaat vergezeld van gedane investeringen ter hoogte van vijf miljoen euro in 2013 en geplande investeringen van ruim tien miljoen euro in 2014, in medewerkers, infrastructuur, gebouwen en machines.

"Onze klanten verwachten een uitstekende service, een zeer hoge productkwaliteit en snelle levertijden. Daarvoor blijven wij continu investeren", licht Meyer de zeer moderne en gecertificeerde productie volgens procesStandaard offset (PSO) toe, waarin ondertussen ongeveer 100 afdrukapparaten 24 uur per dag ten volle worden benut. Meyer voelt zich met het succesrecept onlinedrukwerk gestaafd: "Regelmatige investeringen in het nieuwste machinepark en geoptimaliseerde processen leiden tot een grotere kostenefficiëntie en als gevolg daarvan tot voordeliger prijzen in de onlineshop."

Groeimotor gekwalificeerde medewerkers

500 werknemers werken momenteel bij het middenstandsbedrijf in Neustadt an der Aisch, dat gevestigd is in de Europese metropoolregio Neurenberg. Waren er begin 2013 nog ongeveer 350 personeelsleden werkzaam op de afdelingen Verkoop en Productie, tot maart 2014 is dat aantal met 40% gestegen: "Onze gekwalificeerde vakmensen geven met hun inzet op doorslaggevende wijze gestalte aan onze groeikoers. Daarvoor bieden wij onze medewerkers op lange termijn een zekere arbeidsplaats", bedankt de directeur het personeel van Onlineprinters, waartoe mediatechnologen op het gebied van drukwerk, webdesigners, druktechnici, webontwikkelaars en veel specialisten in de e-commerce, marketing en verkoop behoren. Op de afdeling klantenservice werkt een team van moedertaalsprekers, die deskundige aanspreekpunten vormen voor de klanten uit 30 landen van Europa. Zij behandelen de support via telefoon en e-mail van de in totaal 14 onlineshops in het Duits, Engels, Frans, Italiaans, Spaans, Nederlands en Pools.

Print blijft - groeimarkt onlinedrukwerk

"Onze naam staat voor kwaliteit "made in Germany"", zet Meyer uiteen. Met een productassortiment van 1400 printproducten in meer dan tien miljoen varianten presenteert de onlineshop http://www.onlineprinters.be zich vrijwel als aanbieder van een volledig assortiment. Publicaties als brochures, flyers en ook prints voor de zakelijke uitrusting worden nog steeds op klassieke wijze gedrukt en vormen het leeuwendeel van het onlinedrukwerk. Nieuwe exclusieve aanbiedingen als brochures vanaf een oplage van één exemplaar en onvervalsbare entreekaartjes worden door klanten heel goed ontvangen. Een sterke groeimarkt met een toename van de orders van rond de 80% is de digitale druk. Het succesrecept "Al het drukwerk voordelig en snel uit één hand" gaat op: Meer dan 300.000 vaste klanten vertrouwen de onlineshops van de onlinedienstverlener voor drukwerk: "Wij scoren met gecertificeerde veiligheid bij het online kopen met het bekende "Trusted-Shops"-keurmerk voor kopersbescherming en klantbeoordelingen evenals het "TÜV SÜD s@fer-shopping"-certificaat voor geteste kwaliteit, veiligheid en transparantie bij het online kopen", aldus de directeur van Onlineprinters GmbH.

Over Onlineprinters GmbH
Onlineprinters GmbH behoort tot de grootste onlinedrukkerijen van Europa. De Duitse onderneming heeft 500 werknemers en levert via onlineshops aan 30 landen in Europa. In de PSO-gecertificeerde productie wordt al het drukwerk vervaardigd in een zeer hoge offsetdrukkwaliteit en in flexibele digitale druk. "Drukopdrachten zelf afhandelen en snelle levering" is de eis van de zakelijke klanten die hun drukwerk, dat varieert van visitekaartjes en briefpapier via flyers, postkaarten en affiches tot en met gelijmde catalogi, geniete brochures en grootformaat reclamesystemen, in de onlineshop bestellen en drukgegevens zelf uploaden. Alle product- en bedrijfsinformatie is te vinden in de onlineshop en in de Mobile Shop van http://www.onlineprinters.be



(end)
Aussender: Onlineprinters GmbH
Ansprechpartner: Patrick Piecha
Tel.: +49(0)9161/6209807
E-Mail: press@onlineprinters.be
Website: www.onlineprinters.be
|